3 ting å huske på ved montering av nye løsninger i gammelt hus

Av Roger Mikalsen on 24.01.17 07:24

Det er mye som kan gå galt når man skal montere nye løsninger i et gammelt hus. Her er det viktigste å tenke på ved oppgradering og restaurering av bygg.

Det å oppgradere et gammelt bygg er ment å øke verdien. Men hva når oppussingen ender opp med å senke verdien istedenfor? Ja, det er faktisk mulig. For eksempel vil en etterisolering spare huseieren for dyre strømkroner, men det hjelper ikke...

LES MER

Kravene du må kunne om radonsikring

Av Owe Svensson on 15.12.16 10:32

Her er kravene om radonsikring og tiltak som fremkommer i byggteknisk forskrift.

I byggteknisk forskrift (TEK10) ble det i 2010 innført nye krav til radonsikring i bygg der mennesker skal oppholde seg. Edelgassen radon kommer hovedsakelig fra byggegrunn, bygningsmaterialer og fyllmasser, og ulike former for radonsikring hindrer gassen i å sive inn i bygget.  

LES MER

3 mest stilte spørsmål fra byggmesteren

Av Tommy Starmer on 10.08.16 07:18

For å kunne betjene dine kunder på en best mulig måte er det viktig å kunne gi svar på de mest vanlige spørsmålene. Men hva er det byggmestere oftest lurer på?

LES MER

2 typer radonbrønner - hvorfor?

Av Owe Svensson on 31.03.16 13:20

NY RADONBRØNN TUBE

For en kort tid tilbake introduserte Nortett en ny radonbrønn i tillegg til vår eksisterende, velkjente og tradisjonelle radonbrønn. I kjølvannet av denne introduksjonen kom det inn en del spørsmål om hvorfor det er behov for to typer brønner og det er dette spørsmålet vi skal forsøke å avklare i denne artikkelen.

LES MER

Utvendig fuktsikring av grunnmurer

Av Owe Svensson on 22.03.16 13:12

Klimaforandringen

Klimaet har forandret seg betydelig i de senere år til å bli vesentlig mer fuktig. Det er viktig å huske at de fleste grunnmurer ikke ble bygget for å tåle den mengde nedbør som vi opplever å ha hatt de senere år. Fuktinntrengning i grunnmur, kjellergulv og overganger mellom vegg og gulv, er dessverre blitt et stadig tilbakevendende problem. Dårlig, eller rett og slett manko på...

LES MER

Radonmembraner og behovet for tilbehør

Av Owe Svensson on 08.03.16 12:59

I dagens marked tilbys det en rekke forskjellige radonmembraner med et utvalg tilbehør. Membranene varierer i størrelser og tykkelsen avhengig av bruksklasser og kvaliteter. Felles for de alle er at de skal danne en lufttett membran der radongass ikke kan trenge igjennom.

LES MER

Radonbrønn. Er det nødvendig da?

Av Owe Svensson on 05.02.16 14:38

Vi får til stadighet spørsmål om det er nødvendig å montere radonbrønn så lenge man skal montere radon membran. Dette er et legitimt spørsmål da det er mange som virker usikre på fortolkningen av paragrafene.

LES MER

NORTETT® Radon Komplett

Av Owe Svensson on 01.02.16 13:35

Nortett® Radonsperre System er gjennomtestet for bruk i norske boliger. Radonsperren med tilbehør produseres hos ISO-sertifiserte og godkjente bedrifter.

LES MER

Nytt og bedre radonsystem!

Av Owe Svensson on 02.03.15 12:56

I NORTETT® jobber vi kontinuerlig med å forbedre og ikke minst forenkle vårt radon membran system.

LES MER

Abonner på bloggen

Abonner på vår blogg og få en samling av våre nyeste bloggposter på epost, en gang i måneden.

  • Tak
  • Vegg
  • Grunn